Bryggeri

”Jag gillar inte öl”

Är du en av alla dessa människor som någon gång uttryckt sig: ”jag gillar inte öl” ?

Bra! Då har du hittat rätt.

Det här inlägget är inte till för att klanka ner på någon som inte fattat tycke för öl, utan mer lite tips och råd om vad du kanske kan ha missat i den här bubblande världen av hantverksdryck.

Många tycker att beskan i ölet kan vara ganska obehagligt, men måste öl vara bittert då? Svaret är nej! Varianter av öl sträcker sig längst ekvatorn, runt hela jordklotet och tillbaka. Det finns en del att välja mellan därför delar jag med mig av mina personliga tips här nedan:


Örebro Brygghus – Passion fur Berlin – Berliner Weisse 3,9%

Första gången jag kom i kontakt med Passion Für Berlin var under Brewskivalen i Helsingborg i somras. Jag pratade med min vän Magnus och frågade lite lätt om det var någonting speciellt som man inte får missa, han riktade mig direkt till Örebro Brygghus. Deras öl blev en succé under festivalen och de har fortsatt erövra mässor och liknande landet runt och fortsätter vara den ständiga snackisen.

Passion für Berlin är en väldigt fräsch öl med mängder av passionsfrukt. Syrligheten i kombination med fruktigheten får många att undra över om detta verkligen kan klassas som en öl.

-Det kan det! En personlig favorit måste jag säga. En del jämför det med en cider, fast utan sockersliskigheten som man får magknip utav. Testa själva så får ni se!

Är du privatperson kan du hitta den här guldklimpen på krogar i Örebro (Bishop, Ölcafét, Stallyktan, Bröderna i hallen mfl.) eller via systembolaget från och med 1 februari. Är du krögare så kan du beställa hem via drycks.se


Liefmans – Fruitesse – Fruktöl – 3,8%

Det här är en Belgisk blended ale på brygder och bärsafter som har mognat i 18 månader i ett massivt källarvalv. Söt och krispig smak med toner av körsbär, jordgubbar och röda bär. En perfekt sommardryck som rekommenderas att avnjutas kall, gärna med med is. Du hittar den på diverse krogar runt om i Sverige.


Mikkeller – Spontancassis – Frukt Lambic 7,7 %

Visar det sig att ni gillar syrlig öl så kan jag varmt rekommendera att jaga runt efter allt ni kommer över from Mikkeller. Där har ni ett sortiment att gå igenom så ni har att göra ett tag framöver. Varför inte börja med deras Spontancassis med smak av svarta vinbär och röda bär? Fortfarande i kategorin syrligt och härligt frisk! Denna går att beställa HÄÄÄR


Södra Maltfabriken – Södra Empress IPA – IPA 6%

I helgen testade jag på Södras nya tillskott på Örebro Beer & Whiskey, en NE-style IPA som fick mina ögon att tindra. Är det beskan du ryggar tillbaka lite för så tycker jag du ska ge denna en chans. Det är en öl som smakar öl, ingenting syrligt som jag har gått igenom här ovan, dock är den väldigt fruktig med friska toner av citrus med en väldigt låg beska. Just denna är lite oklar när och om den ska komma ut på systembolaget men den finns att beställa redan idag för krögare hos drycks.se . När jag vet vilka krogar som kommer att ha den så meddelar jag er direkt här på bloggen ofc!

Hoppas ni gillade mina tips, har fler på lager om så önskas!

Cheers/ S

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s